Lokalnytt fra NRK
onsdag 23 august 2017

Nyheter fra NRK

Nyheter fra NRK Rogaland

 1. Denne spissmusarten finst eigentleg ikkje i Norden. Den siste veka er det likevel gjort observasjonar som tyder på at ein heil koloni har etablert seg på Vestlandet.
 2. En fersk avgjørelse baner vei for at alle nyfødte snart kan bli testet for den dødelige immunsviktsykdommen SCID. Erik W. Andersen mistet to sønner til sykdommen.
 3. Antall resepter på antibiotika og lett sovemedisin har økt med over 25 prosent etter at fraværsgrensa ble innført. – Ikke noe å glede seg over, sier fastlegene.
 4. Senterpartiet foreslår en tiårig statlig satsing for å bøte på mange års forfall av norske fylkesveier. – Vi er bedre, svarer samferdselsministeren.
 5. Lekeplassen midt i Stavanger-nabolaget var verken noe å se på eller leke i, men det var helt til hageentusiasten og ungene satte i gang.
 6. − Jeg er spent på om sansene mine klarer å luke ut hvem jeg egentlig passer med, sier Jenny. I «Når kjemien stemmer» prøver hun å legge hjertet til side for å følge instinktene.
 7. Dale skal bli en selvforsynt fremtidsby for 20 000 innbyggere, med egen gondolbane over Gandsfjorden.
 8. Viking beskylder Brann-supportere for å ha revet ned rammen slik at et gjerde veltet og en supporter ble skadet under kampen mellom lagene på søndag.
 9. – Mange ingeniører som mistet jobben i oljebransjen, står i fare for varig å falle ut av arbeidslivet. Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon, NITO, slår alarm.
 10. I denne valkampen snakkar mange politikarane om kor viktig det er å møta veljarane personleg, i grundige samtalar om politikk. – Men det er dei sosiale media som gjer at politikarane prioriterer slik, seier ekspertar på området.
 11. BERGEN (NRK): Den bråkete fadderveka har sin verknad, bekreftar forsking. Men alkoholbruken kan også ekskludere dei som ikkje drikk.
 12. Medan 2017 har stått i «Trollpikken» sitt teikn, kan 2018 bli året for «Himakånå» i Tysvær. Då startar nemleg marknadsføringa av den skjulte perla.
 13. En 63 år gammel mann er dømt til to år fengsel for å ha framleid flere leiligheter til prostituerte kvinner i Stavanger og Oslo.
 14. Natt til tirsdag er det nøyaktig én uke siden Rakavan Jeevaharan (21) forsvant etter en bytur i Trondheim. Kompisen frykter det verste.
 15. Tiltroen til vår egen og landets økonomi er tilbake på samme nivå som før oljeprisfallet i 2014, viser det siste forventningsbarometeret til Finans Norge.
 16. Filmanmelderne er overbegeistret etter å ha sett Joachim Triers nye film.
 17. 5.140.000 øremerkede kroner har tikket inn på konto til skolehelsetjenesten i Haugesund. Endelig kan kommunen ansette sårt tiltrengte helsesøstre.
 18. Marianne Marthinsen (Ap), meiner det bør diskuterast kor stor risiko staten skal ta for selskap som leitar etter olje utan å gå med overskot.
 19. I dag er første felles kommunestyremøte for Rennesøy, Finnøy og Stavanger. Se møtet direkte fra klokka 15.
 20. Både Høgre og Ap vil styrka barnehagar og grunnskule for å hindre fråfall seinare i skuleløpet. Men der Ap vil auke talet på lærarar, vil Høgre spesialisere dei som alt er der.
 21. I flomlyset på Viking stadion sendte Brann siddisene ett steg nærmere OBOS-ligaen. Fredrik Haugen håper at Viking klarer å berge plassen.
 22. OSLO/TRONDHEIM (NRK): Reginiussen-selvmål senket et reservepreget Rosenborg på Lerkendal. Nå har Haugesund edelt metall i sikte.
 23. Sju personer er sent til sykehus etter en trafikkulykke ved Lavoll i Flekkefjord søndag ettermiddag.
 24. De ligger gjerne og vaker under kategorien «andre» på de nasjonale meningsmålingene. Men hvem er egentlig disse mindre partiene – og hvorfor har vi dem?

NB! Våre nettsider bruker cookies for trafikkmåling og optimalisering av innhold.

Fortsett å bruke nettstedet som normalt om du godtar dette.

Jeg godtar