Lokalnytt fra NRK
tirsdag 27 juni 2017

Nyheter fra NRK

Nyheter fra NRK Rogaland

1. Wiig Gartneri ble i våres angrepet av den søramerikanske tomatmøllen Tuta Absoluta. Det har kostet dem dyrt.
  2. I dag er det 50 år siden verdens første minibank ble installert i London. Elleve år etter kom Sparebank 1 SR-Bank med sin første maskin i Stavanger.
  3. Politiet i Egersund har avhørt en person de mistenker for å stå bak hærverket på Trollpikken. – Vedkommende er mistenkt, også etter avhøret, sier politijurist Christina Nessa.
  4. Kvar gong Andreas Wetteland (26) har kome ut av fengsel tek det ikkje lang tid før han ryk inn att.
  5. Nokon har i natt måla hakekors på ein av steinane i Gloppedalsura i Rogaland – der den norske hæren kjempa mot tyske soldatar i 1940.
  6. Helse Vest foreslår å flytte deler av revmatismebehandlingen fra Haugesund til Bergen og Stavanger. – Dette er en rasering av tilbudet, sier Haugesund-ordfører Arne-Christian Mohn.
  7. Beinhard kamp om å ta over etter den avknekte steinformasjonen i Dalane. Fylket med Trolltunga jaktar fleire kroppsdelar.
  8. Etter over hundre år ute av landet kommer nå fire malerier fra Kitty Kielland tilbake til Norge. 87 år gamle Micheline Guillerme har testamentert bildene til Stavanger Museum.
  9. De tre brødrene som i tingretten ble dømt til fengsel for å ha voldtatt ei 13 år gammel jente i Haugesund, ble mandag frifunnet i Gulating lagmannsrett og løslatt umiddelbart.
  10. Statoil vil drifte det store oljefunnet Johan Castberg i Barentshavet fra Harstad og Hammerfest og legger opp til å starte produksjonen om fem år.
  11. – Eg skal ikkje seia kva me tenker om Kjos nå, seier Gry Folkvord. Ho er reiseleiar for Odda sitt G14-lag som skulle vore i Barcelona og spelt fotball nå, men som stranda på Stavanger lufthamn Sola.
  12. Dersom målet var å få ein slutt på interessa rundt Egersund sin nye turistattraksjon, har vandalane bomma fullstendig. Nå er heile verda interesserte i Trollpikken.
  13. Flere hundre nordmenn er allerede rammet av kansellerte Norwegian-flyvninger i helgen.
  14. Viking har hatt for vane å tape poeng mot slutten av kampene sine. Mot Haugesund ledet laget lenge 1-0, men måtte se gjestene utligne sent til 1-1.
  15. Nærare 800 personar har gitt pengar som skal brukast til å få Trollpikken tilbake i god gammal stand. – Nå kan me vel døypa den om til "Folkepikken", seier Kjetil Bentsen. Søndag kveld var det innsamla beløpet kome opp i over 123 000 kroner.
  16. Andrine Tomter ble matchvinner da hun skrudde en corner rett i mål i Avaldsnes' 1-0-seier hjemme mot Trondheims-Ørn i eliteserien for kvinner søndag.
  17. Skipet Ankerfisk, som er i havsnød i Nordsjøen, har nå kontroll på lekkasjen. Det melder Hovedredningssentralen for Sør-Norge, HRS.
  18. Antall betalingsanmerkninger øker i oljefylkene på Sør- og Vestlandet, ifølge en analyse fra inkassobyrået Lindorff.
  19. HELL/OSLO (NRK): Alexander Kristoff tror han kan vinne på en god dag, men ser på Edvald Boasson Hagen som den største favoritten i den krevende NM-løypen.
  20. Lokale initiativtakere har startet kronerulling for å få fjellformasjonen Trollpikken tilbake på plass, etter vandaliseringen natt til lørdag.
  21. Stavanger universitetssjukehus er nå raskast i verda på å behandle hjerneslagpasientar med blodfortynnande medisin, slår ekspertar fast. Inspirasjonen hentar dei frå Formel 1.
  22. Kor du bur i landet avgjer kor raskt du får behandling med blodfortynnande ved hjerneslag. Sjekk ditt lokale sjukehus her.
  23. Tore Sunde-Rasmussen har vandret forbi steinformasjonen Trollpikken i årevis. Han reagerer kraftig på at noen tilsynelatende har vandalisert den snodige fjellkonstruksjonen.
  24. Flere aktører er allerede i gang med å sørge for at den spesielle turistattraksjonen heises tilbake på plass.
  25. HELL/OSLO (NRK): Alexander Kristoff vet fortsatt ikke hvilket lag han sykler for neste år, men utelukker ikke at et bytte kan være aktuelt. Belgiske Quick-Step kan bli et alternativ.

Fortsett å bruke nettstedet som normalt om du godtar dette.

Jeg godtar